Nyheter

Banestatus 6. april

Av: Veronica Nygaard  |  Publisert: 6. april 2021  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Banestatus av Dan Jurgens 6. april 2021

Kjære medlemmer og gjester!

Jeg håper alle har hatt en fin påske. Påsken her på Stabbestad har vært solfylt, men kald.

Her er en kort status på banen:
Vi har fått opp vanningsanlegg og har fått ut årets første vårgjødsling på greens and tees.  Selv om det er kaldt er vannbehovet der, særlig for greenene, som kan tørke fort ut grunnet kort rotsystemet, sol og vindfulle dager.
Gresset begynner å grønne seg til, men for at vi kan åpne banen er vi avhengig av varmere temperaturer. Dagens situasjon er at vi har 3 grader i bakken og kalde natttemperaturer, og dette har satt veksten på vent. For at banen skal tåle en lang sesong med godt forhold er vi nødt til å utsette åpningen. Greenene er veldig sårbare på denne årstiden og ved åpning vil gresset som er i vekst gjøre at vi risikere nedsatt kvalitet og uønsket skader utover våren. Vi har ingen kontroll på været og med 10 dagers værvarselet ser vi at det er agronomisk uforsvarlige å åpne hovedbanen for spill på dette tidspunktet.

Jeg regner med de fleste har forståelse for dette og vi vil komme tilbake med mer info fortløpende.


Dan
 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her